μετακομισαμε στο http://samosbook.blogspot.com

ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑΜΕ! ΠΛΕΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ http://samosbook.blogspot.com !!!

Αν και το μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού λαού δύσκολα θα εμπιστευθεί ξανά το υπάρχον πολιτικό-κυβερνητικό σύστημα, οφείλουμε να πούμε μερικά πράγματα για το αποτέλεσμα των εθνικών βουλευτικών εκλογών του 2009.

Για το ΠΑΣΟΚ: Αναμφισβήτητα τεράστια νίκη που κανείς δε περίμενε με τόση μεγάλη διαφορά από τη Ν.Δ. Όσο σωστή πρέπει να είναι η διαχείριση μίας ήττας, άλλο τόσο σωστή πρέπει να είναι και αυτή μιας νίκης. Με λίγα λόγια, να μην παρασυρθεί ο Γ.Παπανδρεου από το όλο κλίμα ενθουσιασμού και να μεταδώσει την απαιτούμενη σεμνότητα και στη κομματική του βάση και στελέχωση. Ο κόσμος έδειξε ότι στο έτος 2009 από το 44% μπορεί να σε πάει στο 34% σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα. Με τέτοια καυτή πατάτα στα χεριά του δε ξέρω αν υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι θα αντέξει, και κυρίως σε θέματα οικονομικής πολιτικής...No money, No honey. Ο κόσμος όμως ελπίζει τη παρούσα στιγμή (και το έδειξε) μόνο σε αυτόν. Προσωπική δικαίωση για τον Γ. Παπανδρέου και μπράβο του. Αν η Ν.Δ δε βρει το πρόσωπο που θα την οδηγήσει στο μεσαίο χώρο ξανά, δύσκολα ο ‘Γιωργάκης’ θα αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Για τη Ν.Δ: Η μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία της. Το μοναδικό ίσως όνομα που εγγυάται την ενότητα της παράταξης και ακούει στο όνομα Καραμανλής, αποχώρησε...περήφανα θα λέγαμε εμείς...Το τοπίο χλωμό και σίγουρα πολλά θα κριθούν στον επόμενο μήνα. Είναι η Ντόρα το όνομα που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα? Πολλοί διαφωνούν. Μπορεί ο Αβραμόπουλος ή ο Σαμαράς με το βεβαρημένο για την εκλογική βάση του κόμματος παρελθόν να ηγηθούν προσπάθεια ανασύνταξης του κόμματος; Εδώ θα διαφωνήσουν ακόμα περισσότεροι. Άραγε υπάρχει πρόσωπο έκπληξη; Δύσκολα θα βρεθεί... Η διάσπαση δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας...

Για το ΚΚΕ: Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι είναι το πιο προβλεπόμενο κόμμα στη σύγχρονη μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας. Μηδενική εξέλιξη, ξύλινος ξεπερασμένος λόγος, περισσότερο και από αυτόν των κυβερνόντων. Υπάρχει άραγε κάποιος ανοιχτόμυαλος σε αυτό το κόμμα να το πάρει από το χεράκι και να το οδηγήσει κάπου αλλού ξεφεύγοντας από τα φαντάσματα και τις φοβίες του παρελθόντος? Έχει μέλλον; Έχει σκοπό ύπαρξης; Είναι δυνατόν το ‘Κόμμα των εργαζομένων’ να μένει στο 7-8% για μια ζωή; Περιμένουν κάτι; Ή τελικά είναι ένα χόμπι αντίδρασης κάποιων ανθρώπινων μυαλών σε οτιδήποτε τους προσφέρει ο απέναντι;

Για το ΛΑ.Ο.Σ: Πολλοί το θεωρούν κερδισμένο επειδή έφτασε στο 5%. Διαφωνούμε. Ήταν μετά από αυτό της ΝΔ το δεύτερο χειρότερο αποτέλεσμα. Είναι δυνατόν μετά από μια τέτοια πανωλεθρία του Κώστα Καραμανλή να αποσπάσει μόνο ένα 2%; Ξέρετε ποιο ήταν το μήνυμα για το ΛΑ.Ο.Σ αυτές οι εκλογές; Ότι αυτό το ποσοστό είναι η οροφή του κόμματος για τα επ΄μενα δέκα χρόνια και μόνη ελπίδα για τον Καρατζαφερη είναι η διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας. Αν του λεγάτε πριν τις εκλογές ότι η Νέα Δημοκρατία θα έχανε με ποσοστό 34% θα σας απαντούσε (και πολύ δικαιολογημένα) ότι με αυτή τη λογική το δικό του Κόμμα θα ξεπερνούσε το 10%. Και όμως το μόνο που κατάφερε ήταν αυτό το πολύ πολύ φτωχό, για τη συγκεκριμένη πολιτική στιγμή, 5%! Μα κανείς δε πρόσεξε την απογοήτευση στα πρόσωπα των εκπροσώπων του στη τηλεόραση ακόμα και του ίδιου του Γιώργου Καρατζαφερη; Και σίγουρα δεν ήταν για την ήττα του Καραμανλή.

Για το ΣΥΡΙΖΑ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μετά το ΠΑΣΟΚ ο μεγάλος νικητής των εκλογών. Ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες και ενώ το κόμμα ήταν στα πρόθυρα της διάλυσης να κρατήσει σχεδόν το ποσοστό του 2007, να μπει άνετα στη βουλή και κυρίως να μην επηρεαστεί απο το τρομερό ανέβασμα του αριστερού ΠΑΣΟΚ. Αν δεν είναι αυτό επιτυχία, τί είναι; Ξέρετε τι λέει αυτό το αποτέλεσμα για το ΣΥΡΙΖΑ; Ότι όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου και εκεί που είναι η Νέα Δημοκρατία τώρα βρεθεί το ΠΑΣΟΚ, θα έχει την ευκαιρία να κάνει το μεγάλο πέταγμα...αυτό που δε κατάφερε να κάνει ο Καρατζαφερης...

Για τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ: το αποτέλεσμα αφήνει μια κρυφή ελπίδα για το μικρό αυτό κόμμα που έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να αποφύγει το ξύλινο αριστερό παραδοσιακό λόγο. Συμφωνώ ότι η έλλειψη εθνικοφροσύνης μπορεί να το κάνει δυσάρεστο για τα κόμματα της πατριαρχικής δεξιάς. Όμως κανείς δε μπορεί να πει τίποτα για τις υπόλοιπες δραστηριότητες και δράσεις του, που φαίνονται απολύτως προσαρμοσμένες στη νέα εποχή που ζούμε. Στο κάτω κάτω θα ήταν αδύνατον να μπει στη βουλή με ένα ΠΑΣΟΚ στο 44% και ένα ΣΥΡΙΖΑ που κράτησε τις δυνάμεις του...

7 σχόλια:

Αααα, φίλε μιλάμε για εις βάθος πολιτική ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος!!! Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κερδισμένος;;; Ούτε στον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ δεν το πιστεύουν αυτό!!! Πρέπει να είσαι εντελώς Πασοκοσυνασπισμένος για να γράφεις τέτοια!!!

ΥΓ. Το άρθρο που μπαίνει μπροστά από το αρκτικόλεξο ΣΥΡΙΖΑ είναι "ο" και όχι "το", γιατί είναι "ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς" και όχι "το Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς".

Εγω ευχομαι και αλλες τετοις 'νικες' για το ΣΥΡΙΖΑ και αλλες τετοιες 'ηττες' για το ΛΑΟΣ!

Ειμαστε ευχαριστημενοι ολοι πιστευω!

ΥΓ

Να υποθεσω οτι φταιει το γλυκο Σαμιωτικο κρασι ?

φιλοι μου δυστυχως για εσας ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ''ΝΙΚΕΣ'' για το ΣΥΡΙΖΑ (επειδη δυσκολα το ΠΑΣΟΚ θα ξεπερασει αυτο το ποσοστο) ΚΑΙ τετοιες ηττες για το ΛΑΟΣ (ΕΠΕΙΔΗ ΔΥΣΚΟΛΑ Η ΝΔ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΑΠΟ ΤΟ 34%). Ελπιζω να με πιανεται. Τα ποσοστα αυτων των εκλογων ηταν το ΤΑΒΑΝΙ (για ΛΑΟΣ) και ο ΠΥΘΜΕΝΑΣ (για το ΣΥΡΙΖΑ)
Οσον αφορα το ''ο'' 'η το ''το''....εδω ο κοσμος χανεται και το ....... ευχαριστω

Βρε ανορθόγραφε στόκε, που δε μπορείς να ξεχωρίσεις το αρσενικό από το ουδέτερο και το "πιάνεται" από το "πιάνετε", πριν αρχίσεις να ρίχνεις τη χολή σου σε άσχετα blog, έλεγξε πρώτα πού τα χώνεις!!!

Τα "Κουκουρούκου Μανταλάκια" είναι blog το οποίο παρακολουθώ, όχι blog στο οποίο γράφω. Ξαναπάτα στο link που πάτησες προηγουμένως και κοίτα καλύτερα. Α! και πού είσαι, εφόσον έχεις λογαριασμό στο blogger, μπορείς και να γράφεις ενυπόγραφα σχόλια σε άλλα blogs!!! Γιατί όπως βλέπεις, και ανώνυμα να κάνεις τα επιπέδου γυμνασίου σχολιάκια σου, θα σε καταλάβουν!!! Δε χρειάζεται να κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία που σου προσφέρει το διαδίκτυο.

ΥΓ. Δε χρειάζεται να γράφεις φράσεις του στυλ "Ελπίζω να με πιάνετε". Πίστεψέ με, τα νοήματα των όσων γράφεις θα τα έπιανε και ένα 3χρονο. Δεν είναι τόσο βαθυστόχαστα.

1. γραφω μονο εδω, πουθενα αλλου, ουτε ξερω τα BLOG σου ουτε με ενδιαφερουν- Αν μπορεις να το τσεκαρεις καντο και θα δεις οτι λεω αληθεια...για το 'πιανετε' εχεις φυσικα δικιο, αλλα και παλι σε επαναφερω στο ''εδω ο κοσμος χανεται (το εγραψα σωστα;) και το......''
2. Δε ξερω τι ζορι τραβας με το ΛΑ.ΟΣ και καθε ΛΑ.ΟΣ ουτε με ενδιαφερει...
3. βαλε τόνους γιατι βαριεμαι να τους βαζω εγω
4. να σεβεσαι καλυτερα τις αποψεις των αλλων...δε σε εβρισε κανεις εδω

1. Γράφεις και αλλού, όχι μόνο εδώ και το ξέρω. Το τσέκαρε για μένα η κοπέλα που γράφει τα "Κουκουρούκου Μανταλάκια" και μου επιβεβαίωσε την υποψία που είχα. Όσον αφορά το "εδώ ο κόσμος χάνεται και το...", σου λέω ότι απλά κάνεις την Κινέζα.

2. Δεν τραβάω κανένα ζόρι με το ΛΑ.Ο.Σ. Το γεγονός βέβαια ότι νόμισες πως ψήφισα ΛΑ.Ο.Σ. μου αποδεικνύει αυτό που είχα σκεφτεί αρχικά για την πολιτική και κριτική σου σκέψη: είναι τόσο αναπτυγμένη όσο εκείνη ενός προκαρυωτικού οργανισμού.

3. Προφανώς εδώ κάνεις χιουμοράκι που είναι είτε πολύ κρύο, είτε inside joke της Σάμου. Σε κάθε περίπτωση δεν έχω κάτι να σχολιάσω.

4. Έχεις δίκιο, εδώ δε με έβρισε κανείς, στο άλλο blog που μπήκες και έγραψες ανυπόγραφα όμως με έβρισες (την κοπέλα που γράφει το blog δηλαδή, αλλά η πρόθεσή σου έχει σημασία).

Να παρατηρήσω σαν τελευταίο σχόλιο, ότι το ρήμα σέβομαι δε συντάσσεται συνήθως με τη λέξη καλύτερα. Ή σέβεσαι κάτι ή δεν το σέβεσαι. Δεν υπάρχει σέβομαι καλά, σέβομαι καλύτερα. Είναι σαν να λες "είμαι λίγο έγκυος". Απλά δε στέκει.

Εγώ σου υπόσχομαι, λοιπόν, ότι θα μάθω να "σέβομαι καλύτερα" τις απόψεις των άλλων. Εσύ από την άλλη θα πρέπει να μάθεις να δέχεσαι κριτική γενικότερα στη ζωή σου, αλλά και ειδικότερα όταν εκφράζεσαι σε ένα διαδραστικό μέσο όπως είναι τα blogs.

Αυτά, και ελπίζω την επόμενη φορά που θα σε βγάλει ο δρόμος σε κάποιο blog, να μην κρυφτείς και πάλι πίσω από την ανωνυμία του Διαδικτύου για να σχολιάσεις.

Ξαναλέω...μη συνεχίζεις να ρίχνεις λάσπη (Γράφεις και αλλού, όχι μόνο εδώ και το ξέρω. Το τσέκαρε για μένα η κοπέλα...)επειδή ενοχλήθηκες απο κάποιες προσωπικές μου πολιτικές απόψεις...το 80% από αυτά που γράφεις όσον αφορά το πρόσωπό μου είναι χωρίς επιχειρήματα και ανυπόστατα...και φυσίκα ψέμματα. Δεν έχω κανένα λόγο να συνεχίσω αυτή τη συζήτηση. Αν έχεις να αναλύσεις ή να σχολιάσεις κάτι, παρακαλώ μόνο σε ότι έχει υπογραφή SAMOS FORUM, για το οποίο να σε ενημερώσω ότι είναι η συνέχεια του πιο μεγάλου φορουμ για το Νομό μας με μεγάλη προσφορά κυρίως σε εργασιακά θέματα (προκηρήξεις ΑΣΕΠ κτλ). Για να τελείωσω απο εκεί που άρχισε η συζήτηση το άρθρο μου ειναι ξεκάθαρο, οι απόψεις σας σεβαστές και όλοι μας κρινόμαστε απο αυτά που γράφουμε ΚΑΙ υπογράφουμε...Ευχαριστώ

Δημοσίευση σχολίου